UA / RU
Підтримати ZN.ua

Через холоди Україна може вже на цьому тижні перерахувати "Газпрому" передплату за газ

Йдеться про мільярд кубометрів палива.

У зв'язку з зниженням температури НАК "Нафтогаз України" може внести передоплату "Газпрому" за постачання близько 1 млрд куб. м природного газу вже до кінця поточного тижня, заявив міністр енергетики та вугільної промисловості Юрій Продан.

"Платіж - на закупівлю близько 1 млрд кубів (природного газу - ред.)", - сказав глава Міненерговугілля журналістам у Києві у вівторок.

4 листопада "Нафтогаз" виплатив "Газпрому" перший транш боргу в 1,45 мільярда доларів. Згідно з Брюссельським домовленостям, умовою відновлення поставок газу в Україну з боку "Газпрому" є виплата першого траншу за борг і внесення попередньої оплати за заявлений обсяг газу за листопад та грудень.

тоді повідомили Джерела ZN.UA, що Кабмін і "Нафтогаз" мають намір мінімізувати закупівлю газу за дорогою ціною 378 доларів за тисячу кубометрів яка буде діяти до кінця грудня 2014 року. У зв'язку з цим, передбачалося, що в сумі Україна закупить не більше 1 мільярд кубометрів до кінця року. Поки передоплата не вносилася і закупівлі не проводилися.