UA / RU
Підтримати ZN.ua

Частина банків Росії ввела обмеження на продаж валюти - ЗМІ

Деякі великі російські банки поспішили запевнити у зворотному.

Ряд найбільших російських банків ввів обмеження на продаж валюти через її дефіцит, що утворився в результаті різкого падіння курсу рубля.

"В "Росбанку" встановлений ліміт на купівлю валюти в розмірі $ 1 тисячі, у "Райффайзенбанку" валюту можна купити лише на 100 тисяч рублів, "Сітібанк" продає валюту тільки своїм клієнтам", - повідомляє російська газета "Известия".

Згідно з даними видання, перший за розміром активів російський "Сбербанк" може продати не більше 5 тисяч доларів або євро. Велику суму - після попередження банку. При цьому директор Управління громадських зв'язків "Сбербанку" Олександр Базіян заявив, що в їхньому банку немає обмежень на продаж валюти. Аналогічну заяву зробили в "ВТБ24".

Як відзначає видання, в "Альфа-банку" можлива тільки конвертація валют між рахунками, тобто обмін доступний лише для клієнтів. Так само як і в "Сітібанку".

Читайте також: Путін загнав у кут всю Центрально-Східну Європу - Politico

"Росбанку" і "Уралсибу" можна купити тільки до 1 тисячі доларів або євро, у "Райффайзенбанку" - до 100 тисяч рублів. Більше - тільки за попереднім замовленням.

Однак, за даними "Lenta.ru" в кол-центрах "Альфа-банку" і "Росбанк" заявили, що обмежень на видачу валюти населенню немає.

Євро і долар на Московській біржі продовжують дорожчати, взявши рівні 65 рубля і 52 рубля відповідно.