UA / RU
Підтримати ZN.ua

ЧАЕС проведе аукціон на спорудження нового укриття за чотири мільйони

Керівництво ЧАЕС шукає підрядника для демонтажу старих конструкцій на четвертому енергоблоці

Чорнобильська атомна електростанція (ЧАЕС) має намір протягом 28 днів завершити тендер з вибору підрядника для здійснення демонтажних робіт на четвертому енергоблоці станції. Про це свідчить оголошення підприємства в системі ProZorro.

"Будівельні роботи по об'єкту "Новий безпечний конфайнмент (НБК). Пусковий комплекс 2 (ПК-2). Демонтаж нестабільних конструкцій об'єкта "Укриття "ДСП ЧАЕС". Місце поставки товарів або місце виконання робіт або надання послуг: 07100, Україна, Київська обл., Славутич", - повідомляється в умовах закупівлі.

Вартість закупівлі оцінюється в 4,29 млн грн з ПДВ. Розмір забезпечення тендерних пропозицій - 2 млн грн.

Аукціон триватиме до 28 серпня. Заявки на участь у тендері приймаються до 23 липня. Планується, що роботи в рамках проекту будуть виконані протягом 8 років - до кінця 2027 року.

Нагадаємо, в листопаді 2016 року енергоблок №4 на Чорнобильській атомній електростанції був накритий захисної аркою. Основна функція нового саркофага полягає в обмеженні поширення радіоактивних речовин, що знаходяться в об'єкті "Укриття". Проектом передбачена експлуатація нової споруди протягом 100 років.