UA / RU
Підтримати ZN.ua

Бюджет-2012 надійде до Ради 15 вересня

Уряд подасть до Ради законопроект про держбюджет на 2012 року 15 вересня. Про це заявив міністр фінансів Федір Ярошенко під час години запитань до уряду у Верховній Раді.

За його словами, у державному бюджеті на 2012 рік буде закладено дефіцит у 2,5% від ВВП. «У нас буде збалансований бюджет, дефіцит бюджету буде чітко витримано, і дефіцит бюджету ми закладаємо 2,5%», - зазначив міністр.

Ф.Ярошенко зазначив, що держбюджет-2012 стане бюджетом економічного зростання, а його основною метою буде недопущення проникнення можливої другої світової фінансової кризи в українську економіку.

Нагадаємо, 9 вересня спікер Верховної Ради України Володимир Литвин заявив, що 15 вересня у парламенті має відбутися презентація проекту Державного бюджету на 2012 рік.

5 вересня перший віце-прем'єр-міністр - міністр економічного розвитку і торгівлі України Андрій Клюєв заявив, що у вересні Кабінет Міністрів України внесе на розгляд парламенту проект закону про державний бюджет і проект Державної програми економічного і соціального розвитку на 2012 - 2014 роки.