UA / RU
Підтримати ZN.ua

Будівництво водогону в Миколаїв: міжнародні партнери не підтримали, але місцева влада знайшла гроші

Міжнародні партнери не погодились співпрацювати за прискореною процедурою. 

Міжнародні партнери України не погодились фінансувати будівництво нового водогону для Миколаєва з водозабором на Південному Бузі в районі Нової Одеси на умовах прискореною процедурою. Про це у своїй заяві повідомив міський голова Олександр Сєнкевич. 

Він зазначив, що Агенція відновлення Миколаївської області на даний час провела всі технічні роботи й готова до початку будівництва, але в держави немає на це грошей.

Міжнародні партнери в свою чергу хочуть іти за стандартною процедурою, яка включає проєктування, проходження експертизи, оголошення тендерних закупівель і будівництво. Однак проєктування може зайняти ще півтора-два роки.

"Ми не маємо можливості чекати такий великий термін, тому власне було запропоновано йти за процедурою "Проєктуй та будуй". Європейські банківські інституції не готові фінансувати за такою процедурою", – сказав він.

Читайте також: Росіяни вдарили ракетами по Миколаєву - в ОВА розповіли про загиблих та постраждалих, місту знову загрожують російські ракети

Оскільки закінчуються останні технічні приготування тому прийняли рішення про те, що гроші будуть виділені з державного резервного фонду. Отже будівництво водогону розпочнеться найближчим часом.