UA / RU
Підтримати ZN.ua

"Будемо сіяти скрізь, де можемо": Міністр Лещенко про посівну кампанію та вирішення продовольчого питання

Міністр агрополітики переконаний, що Україна зможе уникнути продовольчої кризи й матиме необхідні обсяги агропродуктів.

Посівну кампанію проведуть у всіх регіонах України, де залишається можливість “виходити в поле”. Про це заявив міністр агрополітики Роман Лещенко в ефірі телеканалу Рада, повідомляє Українська правда.

"Де ми фізично можемо сіяти, де не стріляють, де є можливість іти в поле – ми йдемо в поле і сіємо. Мова не йде тільки про захід України, мова йде і про центр та південь, ми будемо сіяти скрізь, де можемо", – розповів Лещенко.

Міністр вірить, що таким чином Україна зможе уникнути кризи продовольства та закриє питання продовольчої безпеки.

"Безумовно, Україна є гарантом для понад 400 млн людей по всьому світі з точки зору продовольства", – сказав Лещенко. Однак додав, що на першому місці – потреби українців.

За його словами, в Україні вистачає минулорічних запасів, а "все необхідне засіюємо", тому держава матиме необхідні обсяги. Експорт залежатиме від військово-політичної ситуації, доступності портів і можливості використовувати залізницю.

Міністр також додав, що не очікує значних цінових коливань, адже Верховна Рада схвалила податкові пільги для великого бізнесу, а понад 300 підприємств працюють на держзамовлення.

Напередодні Полтавщина першою в Україні оголосила про початок посівної кампанії на всій території області.