UA / RU
Підтримати ZN.ua

Британський мільярдер закликав світовий бізнес об'єднатися та допомогти Україні відстояти суверенітет

 За його словами, бізнес повинен підтримати всі санкції проти РФ.

Британський мільярдер та засновник Virgin Group Річард Бренсон звернувся до багатіїв світу з ініціативою об'єднатися та відстояти територіальну цілісність України в умовах загрози нападу з боку РФ. Про це йдеться у його статті "Мої думки про Україну та Росію".

"Для лідерів бізнесу настав момент зібратися та відстояти суверенітет України. Навіть якщо за це доведеться платити, всі ми маємо чітко дати зрозуміти, що агресія завжди неприйнятна, і міжнародний приватний сектор підтримає весь спектр санкцій проти будь-якої держави, котра намагається порушити суверенітет іншої", – пише Бренсон.

За його словами, за дуже довгий період не було більшого ризику повномасштабної війни на європейській землі, ніж у даний час.

"Зараз кожному з нас важко приховати своє роздратування. Що у 2022 році, чорт забирай, робить одна країна, накопичуючи танки біля кордонів іншої?", – зазначив бізнесмен.

Бренсон додав, що представники бізнесу, з якими він спілкується, єдині у думці, що війна між Росією та Україною матиме руйнівні та жахливі наслідки.

"Це ще більше ізолює Росію та її президента від решти світу, зруйнує російську економіку… Кривава громадянська війна в Сирії, в якій російські війська і найманці грають жахливу роль, є яскравим нагадуванням про те, що поставлено на карту", – зазначає бізнесмен.

Він також нагадав про Афганістан.

"У якийсь момент прості росіяни зрозуміють, що вони заслуговують на краще, особливо якщо ситуація сягне точки, коли неминуче повстання українців, які захищають свої будинки, села та міста, поверне нав'язливу примару невдачі Радянського Союзу в Афганістані", – наголосив мільярдер. 

На його думку, Путін не зможе здобути перемогу у цій війні.

"Це не той конфлікт, у якому президент Путін може перемогти у довгостроковій перспективі. Хоча його, здається, мало хвилює, що світ думає про його геополітичні амбіції, його має дуже хвилювати, яким буде майбутнє його власної країни", – вважає він.

Читайте також: В США пожартували, що при вторгненні в Україну "Північний потік 2" можна буде використовувати для транзиту горілки та оливкової олії, а не газу

Нагадаємо, що, на відміну від свідомих зарубіжних мільярдерів, український олігарх Дмитро Фірташ учора, 27 січня, закликав Україну відмовитись від шляху до членства в НАТО та оголосити нейтралітет, бо від цього "виграють усі". Він заявив: "Моє питання сьогодні таке: чому Україна має бути змушена обирати між Анти-Росією та членством у НАТО або проросійською орієнтацією та Анти-НАТО? Чому ми не можемо бути нейтральними - "Швейцарією Євразії"? Це відповідало б історичному становищу України, що сягає корінням у середньовіччі, на торговому перехресті між Європою та Азією".

Раніше Центробанк Євросоюзу попросив банки підготуватися на випадок запровадження санкцій проти РФ. Банкам необхідно убезпечити свої активи та розробити план дій.