UA / RU
Підтримати ZN.ua

Британські пілоти найбільшого авіаперевізника Європи Ryanair будуть страйкувати по непарних числах

Причиною страйків став результат "десятиліть" відмови Ryanair вступити до профспілки

Українські пасажири відомого лоукосту, найбільшого авіаперевізника Європи компанії Ryanair можуть "потрапити під роздачу": британські пілоти авіакомпанії заявили про проведення страйків. Пасажирів просять переглянути графіки своїх перельотів.

Британські пілоти найбільшого авіаперевізника Європи компанії Ryanair заявили про свої наміри провести страйки в вересні, у непарні дати, з 18 до 29 вересня 2019 включно.
Про це повідомляє The Sun.

Згідно з повідомленням, причиною страйків став результат "десятиліть" відмови Ryanair вступити до профспілки. Пілоти вимагають обговорити пенсійні посібники, страхування на випадок втрати ліцензії, допомоги по вагітності та інше.

"Ми не досягли прогресу в управлінні Ryanair ні в одній з цих областей, мабуть, тому що керівництво Ryanair не може зрозуміти, як вести з нами конструктивну роботу або як вести переговори", - заявили пілоти.

Генеральний секретар профспілки Брайан Страттон заявив, у них нас не було офіційної пропозиції від Ryanair, і зауважив, що вкрай важливо, щоб в терміновому порядку дозволили цю суперечку, щоб уникнути страйкових дій.

"Жоден пілот не хоче зіпсувати громадські плани поїздок, але на даний момент здається, що у нас немає вибору", - додав він.

Повідомляється, що раніше авіакомпанія подавала прохання до Верховного суду Великої Британії заборонити британським пілотам влаштовувати страйк. Однак суд не підтримав прохання і дозволив пілотам брати участь в акції протесту.

Нагадаємо, Ryanair з листопада 2019-го року запустить 23 нові напрямки та збільшить кількість щотижневих рейсів з України до 113.

Ірландська компанія Ryanair має намір більш ніж у два рази порівняно з минулим роком збільшити кількість маршрутів і рейсів в Україну. Є попит - з'явилася і пропозиція.

У листопаді 2019 року, коли в повну силу вступить розклад зимового сезону польотів 2019/2020 років, більш ніж удвічі збільшиться кількість маршрутів і рейсів в Україну порівняно з листопадом 2018 року, коли бюджетник запустив повноцінну польотну програму в Україну, свідчить дослідження.

Якщо в листопаді 2018 року маршрутна мережа лоукосту налічувала 17 напрямків з Києва і Львова, то в листопаді 2019 року вона включатиме 40 маршрутів з Києва, Львова, Одеси і Харкова. Одночасно з цим кількість рейсів з України збільшиться з 52 до 113 на тиждень. У ці дані включені два напрямки 100% доньки Ryanair - Laudamotion.

Найбільш значне збільшення числа рейсів і напрямів торкнеться аеропорту Бориспіль. Якщо в листопаді 2018 року маршрутна мережа з української столиці налічувала 12 пунктів з 38 рейсами в тиждень, то в листопаді 2019 року буде включати 26 напрямів, за якими будуть відбуватися 80 рейсів на тиждень.