UA / RU
Підтримати ZN.ua

Британія запроваджує нові санкції проти громадян і компаній кількох країн за підтримку РФ

Нові заходи спрямовані на зменшення доступу Росії до іноземних військових поставок.

Велика Британія запроваджує додаткові обмежувальні заходи проти 22 людей і компаній за межами Росії, які підтримують останню під час її вторгнення на територію України, а також проти трьох російських фірм, що імпортують електроніку для ворожого військового обладнання, використовуваного на полі бою. Про це оголосив міністр закордонних справ Джеймс Клеверлі у вівторок, 8 серпня.

"Сьогоднішні заходи завдадуть шкоди оборонним системам Росії, перекривши доступ Путіна до іноземного військового обладнання", – йдеться в повідомленні МЗС Сполученого Королівства.

У санкційний список потрапили, зокрема: 

Читайте також: Британія санкціями відреагувала на відмову в апеляції російському опозиціонеру

Крім того, було розширено санкції проти Ірану та Білорусі за допомогу Росії у веденні війни проти України. Обмеження введено щодо:

Ще три компанії, які потрапили під додаткові санкції, розташовані в РФ і працюють у сфері електроніки, закуповуючи підсанкційне західне обладнання для ворожої армії.

"Цей пакет санкцій є частиною серії ширших дій, спрямованих на тих, хто має критичне значення для постачання та фінансування військової машини Путіна – і це найбільший крок Сполученого Королівства щодо військових постачальників у третіх країнах", – зазначили в МЗС Британії.

Читайте також: МЗС: Велика Британія не скасує санкції проти Росії, поки вона не виплатить усі компенсації Україні

Клеверлі додав, що тим, хто підтримує оборонний сектор РФ не вдасться сховатися. За його словами, Британія продовжить працювати з партнерами, щоб припинити постачання озброєнь для Росії третіми сторонами.

Минулого місяця Британія ухвалила рішення про введення нових обмежувальних заходів проти 13 осіб і організацій, пов'язаних з діяльністю російської ПВК "Вагнер" у Малі, Центральноафриканській Республіці і Судані, зокрема через свавільні страти й тортури.