UA / RU
Підтримати ZN.ua

Британія розширила санкції проти РФ: під обмеження потрапили, зокрема, судна “тіньового флоту”

Загалом до санкційного списку додалося ще 50 позицій. 

Велика Британія в четвер, 13 червня, оголосила про нові санкції проти РФ. Зокрема, Лондон уперше запровадив обмеження проти суден "тіньового флоту" Росії, які використовуються для обходу західних санкцій щодо торгівлі російською нафтою. Про це повідомляє Reuters.

Читайте також: Британія надасть Україні новий пакет допомоги: в уряді назвали суму

До санкційного списку Британії загалом було додано ще 50 нових позицій, обмеження координуються з партнерами по G7. Нові санкції також спрямовані проти постачальників боєприпасів, верстатів, мікроелектроніки та матеріально-технічного забезпечення для російських військових, включаючи компанії, які базуються в Китаї, Ізраїлі, Киргизстані й Туреччині.

Лондон також запровадив санкції проти провідного біржового холдингу Росії — Московської біржі.

"Сьогодні ми знову посилюємо економічний тиск за допомогою санкцій, щоб зменшити здатність Росії фінансувати свою військову машину. Путін повинен програти", - заявив британський прем'єр-міністр Ріші Сунак, вказавши на важливість блокування можливості для російського диктатора фінансувати війну.

Читайте також: США наклали санкції на проросійську очільницю молдовського регіону Гагаузія

Новий раунд санкцій проти РФ запровадили й США. До санкційного списку Штатів потрапили ще понад 300 фізичних та юридичних осіб із Росії й інших країн, які допомагають Москві обходити запроваджені обмеження. Зокрема, серед них є компанії з Китаю, Туреччини, Казахстану, Киргизстану, Болгарії, Сербії, ОАЕ й Білорусі.