UA / RU
Підтримати ZN.ua

Британія оголосила про нові санкції, пов'язані з російським СПГ-сектором 

Під обмеження потрапили судна й компанії. 

У четвер, 26 вересня, Велика Британія запровадила санкції проти п'яти суден і двох компаній, що займаються перевезенням російського СПГ (скраплений природний газ), повідомляє Reuters.

Читайте також: Другий СПГ-танкер “тіньового флоту” РФ вирушив із підсанкційного російського терміналу — Bloomberg

Британський уряд також заявив, що вперше використовує нові юридичні повноваження для прямого впливу на судна, які транспортують СПГ.

“Раніше цього року Велика Британія запровадила санкції проти “Арктик СПГ-2” разом з нашими союзниками в США і ЄС. Відтоді проєкт був змушений скоротити виробництво”, - йдеться в заяві британського уряду.

“Сьогоднішні дії ґрунтуються на цьому, націлені на судна й організації, задіяні в російському СПГ-секторі, які беруть участь у проєктах, важливих для майбутнього виробництва енергії в Росії”, - додали в Лондоні.

Зокрема, під нові санкції потрапили компанії White Fox Ship Management і Ocean Speedstar Solutions OPC, а також кораблі — Asya Energy, Pioneer, North Sky, SCF La Perouse і Nova Energy.

Читайте також: Санкції США відлякують покупців від флагманського СПГ-проєкту Путіна  — FT

Раніше цього місяця Британія запровадила санкції проти ще десяти кораблів з так званого “тіньового флоту” Росії, які використовують незаконні методи, щоб уникнути західних обмежень проти російської нафти.

Росія відкидає тиск Заходу щодо обмеження експорту нафти, і за останній рік зросла кількість танкерів, що перевозять вантажі, які не регулюються і не страхуються традиційними західними постачальниками. Детальніше про те, як працює тіньовий експорт нафти з РФ розповідали Артем Куюн та Іван Марченков.