UA / RU
Підтримати ZN.ua

Борис Колесніков підтвердив підготовку до продажу "Конті"

Кондитерським бізнесом Колеснікова цікавляться "світові бренди". Оцінку проводить Barclays. Самому Колеснікову більше цікавий аграрний сектор.

Народний депутат фракції Партії регіонів Борис Колесніков підтвердив проведення оцінки "Конті", одного з найбільших виробників кондитерських виробів в Україні, для можливого продажу компанії.

"Наші агенти оцінюють ринкову вартість компанії. Якщо вона влаштує всіх, значить якесь рішення може бути прийнято всіма моїми друзями і партнерами, а якщо не влаштує, то це вже інше питання. Нам здається, що сьогодні аграрний сектор цікавіший", - сказав він агентству "Інтерфакс-Україна".

За його словами, для подальшого розвитку у "Конті" необхідно вкладати сотні мільйонів доларів або продавати її стратегічному інвесторові.

""Конті" вже виросло з української компанії. І у кондитерському світі і будь-якому іншому споживчому нам треба бути або стратегом світовим, що вимагатиме ще не одну сотню мільйонів доларів або продавати стратегам", - зазначив Колесніков.

У той же час співвласник "Конті" не став розголошувати потенційних покупців компанії. "Цікавляться світові бренди. Треба зважувати це рішення, поки йде тільки оціночна робота, Barclays її веде", - сказав він.

Група "Конті" заснована в 1997 році. До складу групи входить ПРАТ "Виробниче об'єднання "Конті" і ЗАТ "Конті-Рус". Основними виробничими активами є Донецька, Костянтинівська, Горлівська кондитерські фабрики (Україна) і дві фабрики в Курську (Росія). Основні торгові марки - Amour, Bonjour, "СуперКонтік", "Беліссімо", "Мелодика", BisKonti, "Джек".

У 2012 році "Конті" збільшила чистий прибуток в 4,6 рази у порівнянні з 2011 роком - до 268,34 млн грн.

Основним бенефіціаром "Конті" є Борис Колесніков. За даними ЗМІ, серед міноритарних акціонерів компанії сім'я Такташевих, Юрій Чертков, В'ячеслав Ляшко, а також Ігор Ахметов і Сергій Кий.

Видання "Форбс-Україна" у липні 2013 року повідомляло про те, що групу "Конті" виставлено на продаж за 1 млрд доларів.

Колесніков також є основним власником компанії "АПК-Інвест" (Донецька обл.) - вертикально інтегрованої агропромислової компанії з повним замкнутим циклом виробництва охолодженої свинини: від вирощування зернових і виготовлення комбікормів до виробництва та реалізації м'ясної продукції. Компанія володіє виробничими потужностями у Красноармійському та Костянтинівському районах Донецької області. На ринку представлена продукцією ТМ "М'ясна весна" і "Колбаспищепром". !zn

Читайте також:

Колесніков вирішив продати "Конті"

Оточення Колеснікова отримало понад 7 га в центрі Донецька без дозволу міськради

У Колеснікова перед відставкою "допиляли" 77 мільйонів