UA / RU
Підтримати ZN.ua

Борги по зарплаті становлять 1,045 млрд, Королевська вимагає до 1 липня скоротити їх до 613 млн

Сума боргів по зарплатах який рік поспіль вперто тримається в районі позначки в 1 млрд грн. Новий міністр соцполітики вимагає, щоб у терміновому порядку, всього за півтора місяці, було погашено більше половини з них.

Міністр соціальної політики Наталія Королевська вимагає терміново виправити ситуацію з погашенням заборгованостей по заробітним платам. Про це вона заявила на селекторній нараді у вівторок.

"Заборгованість не повинна перевищувати по всій країні на 1 липня 613 мільйонів гривень", - сказала міністр, уточнивши, що, за оперативними даними, на 13 травня цей показник становить 1,045 млрд грн.

За словами Королевської, згідно з раніше затвердженими графіками, заборгованість по зарплатах на 1 травня повинна була скласти 812 млн грн. Повністю погасити борги планується до кінця 2014 року.

Із загальної суми заборгованості по зарплатах по Україні найбільший борг - у економічно активних підприємств (565 млн грн). Ще 450 млн грн (або 43%) складає борг державних підприємств.

"Ми не бачимо ніякої динаміки з "Укроборонпрому" - заборгованість 186 млн грн, "Міненерговуголь" - 68 млн, Фонд держмайна - 51 млн, Міністерство інфраструктури - 33 млн, Агентство держмайна - 29 млн грн", - зазначила міністр.

При цьому Королевська вимагає притягнути до відповідальності посадових осіб органів виконавчої влади та керівників держпідприємств, на яких допустили збільшення зарплатних боргів та їх невиплату.

Серед областей з найменшими боргами - Львівська обл. (57 млн грн), Київ (71 млн грн) та Київська обл. (127 млн грн), Харківська (89 млн грн) і Донецька (217 млн грн) області. !zn

Читайте також:

Борги по соцпільгам, підтверджені судом, визнають державним боргом

Уряд хоче перекласти свою відповідальність за невиплату зарплат на мерів міст