UA / RU
Підтримати ZN.ua

Болгарія призупинила всі роботи щодо "Південного потоку"

Основна претензія європейських чиновників до проекту "Південний потік" полягає в тому, що, постачальник енергоносіїв, в даному випадку - ВАТ "Газпром", не має права контролювати доступ до трубопроводів.

Міністерство економіки та енергетики Болгарії призупинило роботу щодо реалізації проекту газопроводу "Південний потік" доти, поки його не буде приведено у відповідність до європейського законодавства.

Згідно з офіційним повідомленням, розміщеним на сайті відомства, міністр економіки і енергетики Васіл Штонов у листі, надісланому на адресу Болгарського енергетичного холдингу, дав розпорядження припинити всі дії щодо реалізації проекту, у тому числі процедури укладання договорів щодо "Південному потоку". Окрім того, холдинг має надати сприяння Єврокомісії приведення проекту у відповідність до європейського законодавства.

Основна претензія європейських чиновників до проекту "Південний потік" полягає в тому, що, згідно з правовими нормами Євросоюзу, постачальник енергоносіїв, в даному випадку - ВАТ "Газпром", не має права контролювати доступ до трубопроводів. !zn