UA / RU
Підтримати ZN.ua

"Богдан" за два роки отримав 26 мільйонів на тендерах для АТО

Угоди підписувалися без конкурсу після так званої переговорної процедури.

Протягом 2016-2017 років офіційний дистриб'ютор китайської продукції Great Wall "Богдан-Індустрія" підписала тендерні контракти на 26,1 млн грн для поставки техніки в зону АТО. Про це пише ЕП з посиланням на Гліба Канєвського, голову експертної організації StateWatch, який у свою чергу посилається на аналіз відкритих закупівель, при якому не враховувалися засекречені контракти.

При відсутності конкурентів протягом серпня-вересня минулого року ТОВ "Богдан Індустрія" отримало два контракту від Національної гвардії.

Перший договір на 2,78 млн грн за постачання 6-і позашляховиків Great Wall Haval H3.

Другий договір на 9,32 млн грн за поставку 15 вантажних автомобілів, модель яких не зазначена.

В 2016 році фірма отримала ще три контракту від Нацгвардії: контракт на 8 млн грн за постачання 14 пікапів Great Wall Wingle 5, контракт на 2,5 млн грн за постачання 5-і позашляховиків Great Wall Haval H3 і контракт на 2,9 млн грн за шість авто, модель яких не зазначена.

Всі три угоди підписані без конкурсу після так званої переговорної процедури, яку провели в короткі терміни через АТО.

Договір на постачання двигунів на 640 тис гривень "Богдан" отримав від державної компанії "Артем" з концерну "Укроборонпром".

Корпорація "Богдан" є одним із найбільших постачальників транспорту України. Вона належить бізнес-партнеру президента України Петра Порошенка, першому заступнику секретаря Ради національної безпеки і оборони (РНБО) Олегу Гладковському.

Детальніше про проблеми переозброєння ЗСУ сучасною військовою технікою читайте у статті Сергія Згурця "Броненепробивальність" у тижневику "Дзеркало тижня. Україна".