UA / RU
Підтримати ZN.ua

Блокада зерна в портах Одеси вплине на 43 млн голодуючих: Британія подвоює зусилля з продпідтримки

"Оскільки 1,7 мільярда людей у ​​понад 100 країнах зараз стикаються з підвищенням цін на продукти харчування, енергоносії та сировину, глобальний вплив російської війни проти України зростає".

Прем'єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон у неділю обговорив з президентом України Володимиром Зеленським блокаду Росією українського морського порту Одеса. Джонсон вирішив подвоїти зусилля, щоб забезпечити життєво важливим продовольством та гуманітарною допомогою людей з України, які постраждали внаслідок війни, що Кремль розв’язав 24 лютого, та забезпечити можливість експорту для Києва в решту країн світу, пише Reuters з посиланням на речника Даунінг-стріт.

Напередодні на офіційному сайті британського уряду зазначали, що блокування зерна з України призводить до того, що понад пів сотні країн, переважно в Африці та Азії, вже перебувають на межі надзвичайної ситуації чи й голоду. Агресія Росії проти України посилює ці загрози:

Читайте також: В Міноборони Британії назвали ключову зброю в російсько-українській війні

“Втрата зерна, що зараз зберігається в Одесі, може вплинути на близько 43 мільйони людей, які вже за крок від голоду; тривалий російський тиск на українську економіку та сільськогосподарську продукцію вплине на сотні мільйонів людей у ​​майбутньому. Оскільки 1,7 мільярда людей у ​​понад 100 країнах зараз стикаються з підвищенням цін на продукти харчування, енергоносії та сировину, глобальний вплив російської війни зростає”.

“Окрім руйнування сільського господарства України, блокування портів Росією та руйнування інфраструктури загрожує глобальним продовольчим системам. Наразі близько 25 мільйонів тонн зерна з України залишаються в портах внаслідок блокади Росією  чорноморських портів”, – йшлося в повідомленні.

Нагадаємо, окупантам бракує солдатів в морську піхоту. Для поповнення особового складу записують корабельних коків, повідомив на своїй фейсбук-сторінці голова ГО “Чорний тюльпан” та речник голови Одеської військової адміністрації Сергій Братчук.