UA / RU
Підтримати ZN.ua

Бізнесу не потрібно буде повторно відправляти до Міндоходів звіти з трансфертного ціноутворення

Верховна Рада змінами до закону перенесла терміни подання звітності щодо трансфертного ціноутворення на 1 жовтня 2014 року. Бізнесу, який вже встиг направити її до Міндоходів, робити це повторно не доведеться. Однак можна виправити помилки, якщо такі буде виявлено.

Звіт про контрольовані операції у межах адміністрування трансфертного ціноутворення має бути подано до 1 жовтня 2014 року, а не до 1 травня, як це передбачалося раніше.

Зміни було прийнято Верховною Радою у вівторок, закон уже направлено на підпис в.о. президента і він набере чинності після опублікування.

Як зазначають у Міністерстві доходів і зборів, суб'єкти господарювання, які вже подали звіти 1 травня, можуть не подавати їх повторно. А от у випадку виявлення платниками податків у поданій звітності помилок, вони зможуть самостійно їх виправити та надіслати виправлену звітність до 1 жовтня.

Нагадаємо, що згідно з прийнятими 13 травня змінами до Податкового кодексу (законопроект №4257), не будуть застосовуватися штрафи у зв'язку з самостійним коригуванням грошових зобов'язань, пов'язаних з коригуванням цін у контрольованих операціях у період з 1 вересня 2013 року по 31 грудня 2014.

Окрім того, планують зменшення розміру штрафів за неподання звітності. Так, зокрема, за неподання звіту про контрольовані операції розмір штрафів буде зменшено з 5% загальної суми контрольованих операцій до 100 розмірів мінімальної заробітної платні, встановленої законом на 1 січня податкового (звітного) року.

За неподання документації щодо окремих контрольованих операцій розмір штрафів зменшується з 100 до 10 розмірів мінімальної заробітної платні.

Також продовжиться до кінця року (раніше норма діяла до 1 вересня 2014-го) застосування штрафних санкцій у розмірі 1 грн за помилки, допущені при розрахунку грошових зобов'язань відповідно до норм статті 39 Податкового кодексу України.

Внесеними змінами узгоджено термін "операції" з вже встановленим терміном "господарські операції" з метою однозначного їхнього застосування. !zn