UA / RU
Підтримати ZN.ua

Біопаливо може забезпечити більше половини виробництва тепла в Україні — Уткін

Технології сумісного спалювання вугілля та біопалива відпрацьовані і застосовуються в багатьох країнах Європи.

"Енергетична незалежність України - це очевидний пріоритет. І в сучасному світі за альтернативними технологіями майбутнє. Одна з наших компаній виробляє пелети з відходів деревини. Їхня ціна в перерахунку на тепловіддачу, зольність і екологічний ефект менша, ніж закуповуваного для виробництва тепла вугілля, кусюча вартість якого компенсується нашими з вами комунальними платежами. Можливості виробництва біопалива в Україні достатні, щоб забезпечити більш як половину виробництва тепла", - в інтерв'ю для DT.UA заявив Євген Уткін, меценат і президент інвестиційного холдингу КМ Core.

За його словами, технології сумісного спалювання вугілля та біопалива відпрацьовані і застосовуються в багатьох країнах Європи.

"Пропрацювавши рік у шахті, рано втративши батька шахтаря, я знаю, що таке вугілля, його видобуток, шахтарські долі. Якщо взяти карту поширення онкологічних захворювань і накласти на карту ТЕЦ, які працюють на вугіллі, збіги вжахнуть. Спільне спалювання вугілля й біопалива кардинально поліпшує екологічну картину, зменшуючи при цьому витрати. Відповідні пропозиції, обґрунтування, результати дискусій і конференцій передано профільним міністрам, прем'єр-міністрові, - не підтримано, бетонна стіна", - підкреслив співрозмовник.

Докладніше про ситуацію та перспективи розвитку України читайте у матеріалі Юлії Самаєвої "Євген Уткін: "Нам необхідно повернути щасливих людей"" у тижневику "Дзеркало тижня. Україна".