UA / RU
Підтримати ZN.ua

Більшість банків Вірменії припиняють приймати картки російської платіжної системи «Мир» – росСМИ

Винятком стане дочірній банк російського ВТБ.

З 30 березня у Вірменії банкомати та POS-термінали більшості банків країни припинять приймати карти російської платіжної системи "Мир", пише російське РБК з посиланням на представника "ВТБ Вірменія". Винятком стане інфраструктура банку ВТБ Вірменія, який є "дочкою" російського ВТБ.

Про те, що незабаром банки Вірменії перестануть приймати карту "Мир" росЗМІ розповіло і джерело на російському платіжному ринку.

"З 30 березня користувачам стануть недоступні безготівкова оплата в POS-терміналах та зняття готівки в банкоматах інших банків у республіці. На роботі карток ВТБ (Вірменія) це ніяк не позначиться. Власникам карток "Мир" банків групи ВТБ і будь-яких інших російських банків, як і раніше, доступні ключові сервіси: зняття готівки в банкоматах ВТБ (Вірменія), оплата послуг в онлайн-банку, онлайн -купівлі (якщо сервіс підтримує карти "Мир")", – заявив представник «ВТБ Вірменія».

Як пише російське ЗМІ, всього у Вірменії працює 53 відділення ВТБ, 22 з яких розташовані в Єревані. Також клієнтам цього банку доступно понад 190 банкоматів.

Читайте також: США ухиляються від запровадження найризикованіших санкцій проти РФ — Bloomberg

Напередодні другої річниці повномасштабного вторгнення РФ в Україну США запровадили експортні обмеження проти 93 компаній (63 з них – із Росії). До списку обмежень потрапив і оператор платіжної системи "Мир".

Торік у рамках чергового пакету санкцій обмеження проти російської системи «Мир» запровадила Канада. Тоді під санкції також потрапили банк Tinkoff, сервіс Yandex Pay та прокремлівський ресурс Readovka.