UA / RU
Підтримати ZN.ua

Білорусь закрила кордон з Україною: кого пускатимуть

У Держприкордонслужбі підтвердили закриття кордону з Білоруссю.

Державна прикордонна служба підтвердила закриття Білоруссю кордону. Про це йдеться в повідомленні прес-служби відомства.

"За офіційним повідомленням, яке надійшло від посольства України в Республіці Білорусь, залишається в силі тимчасове призупинення перетину державного кордону на в'їзд в Республіку Білорусь", - сказано в ньому.

Це обмеження не поширюється на: іноземців, які прямують по дипломатичних та службових паспортах, по пропуску (за проїзними документами) ООН або проїзними документами ЄС, а також членів їх сімей, які прямують з ними;

членів екіпажів повітряних суден, суден внутрішнього водного транспорту, поїзних бригад, локомотивних бригад, провідників вантажних вагонів міжнародного залізничного сполучення;

іноземців, які є близькими родичами (батьки, усиновителі, діти, в тому числі усиновлені, рідні брати і сестри, бабусі, діди, онуки), подружжя, які мають дозвіл на постійне або тимчасове проживання на території Республіки Білорусь, або громадяни Республіки Білорусь;

іноземців, які прибувають в Республіку Білорусь для отримання освіти в освітніх установах Білорусі (вступу до навчальних закладів) - при наданні ними документів (копій документів) установи освіти Білорусі, що підтверджують мету цієї поїздки (запрошення на навчання, довідка-виклик, довідка про отримання освіти) ;

осіб, які прямують для проведення вакцинації від COVID-19.

Відзначається, що особи, які прибувають до Білорусі з країн, включених в список країн, в яких фіксуються випадки інфекції COVID-19, розміщений на офіційному сайті Міністерства охорони здоров'я в глобальній комп'ютерній мережі Інтернет, в тому числі які слідують транзитом через територію таких країн, зобов'язані перебувати 7 календарних днів в самоізоляції, починаючи з дня прибуття в Білорусь, і в подальшому не підлягають пропуску через державний кордон Білорусі до закінчення терміну самоізоляції.

Іноземці старше 6 років, за винятком таких, які мають дозвіл на постійне або тимчасове проживання на території Білорусі, які прибувають до Білорусі, зобов'язані подати оригінал або копію медичного документа на паперовому носії або в електронному вигляді, в тому числі в системі "Подорож без COVID- 19 ", який підтверджує негативний результат лабораторного дослідження на інфекцію COVID-19, який оформляється протягом 3 днів до дати перетину кордону Білорусі методом ПЛР.

У медичному документі результатами лабораторного дослідження повинні бути вказані прізвище, ім'я та по батькові (якщо таке є) особи, дата проведення і результат лабораторного дослідження на інфекцію COVID-19 (білоруською, російською або англійською мовою).

Читайте також: Білорусь сподівається, що Росія допоможе їй пережити санкції

Нагадаємо, що раніше Олександр Лукашенко повідомив, що доручив прикордонникам повністю перекрити кордон з Україною під приводом захисту від контрабанди зброї.

«Величезна кількість зброї надходить з України в Білорусь. Тому я доручив прикордонним військам повністю перекрити кордон з Україною», - заявив диктатор на урочистих зборах на честь Дня Незалежності в Мінську в п'ятницю, 2 липня.