UA / RU
Підтримати ZN.ua

Білорусь продовжить перевіряти продукцію Roshen до початку вересня

Цукерки Roshen у Білорусі будуть ретельно оглядати, перевіряти терміни придатності, а також брати проби і проводити випробування.

Держстандарт Білорусі продовжить проводити перевірки і заходи з моніторингу кондитерської продукції української компанії Roshen до початку вересня цього року.

"Наглядові заходи продукції Roshen здійснюються по всій республіці. Інспектори держнагляду приділяють ретельну увагу показникам якості, безпеки продукції, її маркування", - заявили в Держстандарті Білорусі.

Зокрема, перевіряються дотримання термінів придатності, надання споживачу повної інформації про товар, наявність документів, що підтверджують безпеку і якість продукції, та інші показники.

"Для виявлення невідповідностей та отримання достовірних результатів застосовуються як візуальні способи контролю, так і інструментальні - шляхом відбору проб і проведення випробувань", - уточнили в Держстандарті.

Там також підкреслили, що "за необхідності для уточнення якихось моментів, що виникають у ході перевірок та моніторингу, запитується додаткова інформація і документи".

Нагадаємо, 29 липня Росспоживнагляд заявив про введення заборони на поставки в Росію продукції чотирьох кондитерських фабрик компанії Roshen - київської, вінницької, маріупольської і кременчуцької.

Однак в інших країнах - Молдові, Киргизстані, Таджикистані та Казахстані - перевірки не виявили у продукції Roshen жодних шкідливих речовин. !zn

Читайте також:

Таджикистан оголосив продукцію Roshen безпечною і Росспоживнагляд звинуватив у політичних іграх

Roshen підрахували можливі збитки від "торгової війни" з Росією

Росспоживнагляд: Україна не поспішає виконувати умови для повернення Roshen в РФ

Білорусь не має наміру відмовлятися від продукції Roshen