UA / RU
Підтримати ZN.ua

Без відключень електроенергії взимку: в "Укренерго" назвали умову, і це не припинення російських обстрілів

Якщо зима буде теплою, то відключень світла може й не бути. 

Відключення електроенергії взимку може й не бути, але за умови, що температура буде плюсовою. Про це голова НЕК "Укренерго" Володимир Кудрицький розповів у інтерв'ю "ВВС Україна" напередодні масштабного обстрілу інфраструктури росіянами, 22 серпні, яке опубліковане сьогодні.

"Ми в компанії завжди прораховуємо найгірші сценарії і готуємося до них. Тому, скажімо так, при теплій, зимовій погоді +2, +3 цілком можливо, що ніяких відключень не буде. При температурі -10 енергосистему збалансувати без відключень буде неможливо", – сказав Кудрицький.

Водночас він зауважив, що наразі важко прогнозувати умови, у яких доведеться працювати енергосистемі України взимку. 

"Ніхто не знає, яким буде режим подачі електроенергії взимку. Просто тому, що ніхто не знає, якими будуть: а) атаки росіян і б) якою буде температура навколишнього середовища в грудні, січні, лютому. Тому говорити, що світло буде 8 годин на добу, 16 годин на добу або 24 години на добу – це все просто три різні сценарії, в яких є свої ймовірності реалізації", – пояснив Кудрицький.

Однак він запевнив, що блекауту взимку не буде: "Я вважаю, що ми не допустимо блекауту", – зазначив голова "Укренерго".

Кудрицький розповів, що цьому сприятимуть накопичені запаси обладнання.

Читайте також: Графіки відключення світла 29 серпня будуть діяти всю добу – "Укренерго"

Нагадаємо, що через російську ракетну атаку на Україну 26 серпня наразі чотири енергоблоки АЕС від'єднані від мережі. Про це проінформувало постійне представництво України при міжнародних організаціях у Відні в листі до МАГАТЕ.