UA / RU
Підтримати ZN.ua

Без нотаріусів та ЦНАПів: витяг із Єдиного держреєстру вже можна отримати на порталі "Дія"

Мова йде про найпопулярніші документи для підприємців.

На порталі "Дія" з’явилась ще одна послуга для полегшення роботи бізнеса. Тепер на порталі можна отримати витяг з Єдиного державного реєстру (ЄДР). Про це повідомило Мінцифри.

"Цифровізували один з найпопулярніших документів для підприємців. Отримуйте витяг з ЄДР без довгих очікувань і з меншим адмінзбором", – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що витяг з ЄДР підтверджує, що людина мала або має бізнес, а також містить інформацію про діяльність компанії. Він необхідний в багатьох життєвих ситуаціях підприємців. Наприклад, під час підписання договорів чи для отримання послуг у банках.

Раніше витяг отримували офлайн в реєстратора, нотаріуса чи в ЦНАПах. Потрібно було сплатити адмінзбір та чекати добу. На порталі "Дія" можна отримати документ миттєво та дешевше – за 100 грн замість 130.

Механізм отримання витягу такий: треба зайти на портал, обрати послугу "Витяг з ЄДР", переглянути та підтвердити дані з реєстру, далі оплатити 100 грн адмінзбору картою через портал. Після того, витяг надійде у форматі PDF.

Читайте також: Тим, хто виїхав за кордон: юрист розповіла про ризики подвійного оподаткування

Повідомлялось, що Кабмін затвердив новий порядок організації та ведення військового обліку призовників, військовозобов’язаних і резервістів, ухваливши відповідну постанову. Зокрема, згідно з документом, громадяни отримають можливість подавати відомості про себе для військкомату через портал "Дія".