UA / RU
Підтримати ZN.ua

БПП досі не може знайти кандидатуру на пост міністра фінансів

Квоту голови Мінфіну в новій коаліції отрамала президентська фракція. Претендентів декілька.

Фракція "Блок Петра Порошенко" поки не прийняла остаточного рішення щодо кандидатури посаду міністра фінансів в новому уряді, повідомив народний депутат з фракції Леонід Козаченко.

За його словами, розглядалися кандидатури голови парламентського комітету з питань податкової політики Ніни Южаніної, екс-міністра фінансів Олександра Шлапака, колишнього першого заступника міністра економічного розвитку Анатолія Максюти.

"Розглядалися пропозиції щодо пані Южаниной і щодо пану Шлапаку – це за нашими кандидатурами. Було ще кілька, але менш відомих українців заступниками міністра фінансів, один з них був заступником міністра економіки, можу назвати – це пан Максюта", - розповів Козаченко.

Читайте також: Порошенко розраховує на створення нової коаліції та успішне голосування за Гройсмана у вівторок

За інформацією джерел ZN.UA, "Блок Петра Порошенка" і "Народний фронт" досягли попередньої домовленості щодо партійних квот в майбутньому уряді Володимира Гройсмана. За політичною силою Арсенія Яценюка закріплені міністерства внутрішніх справ, юстиції, освіти, інфраструктури, екології, а також молоді і спорту. Не виключено, що "Народному фронту" також довірять керівництво Міністерством культури. Інші міністерства за квотою БПП очолять ставленики президента Петра Порошенка.