UA / RU
Підтримати ZN.ua

Базовим авіаперевізником Криму стала чеченська компанія

Авіакомпанія "Грозний авіа" стала першим і поки що єдиним базовим авіаперевізником в аеропорту Сімферополя після приєднання Криму до РФ.

Аеропорт Сімферополя та авіакомпанія "Грозний авіа" підписали договір про базування компанії в аеропорту Криму, звідки вона з 14 квітня вже стала виконувати свої перші регулярні рейси. Про це виданню "Известия" повідомив гендиректор авіакомпанії Хасан Салгірієв.

В аеропорту Сімферополя підтвердили, що авіакомпанія "Грозний авіа" дійсно стала першим і поки що єдиним базовим авіаперевізником в аеропорту міста після приєднання Криму до Російської Федерації.

Найближчим часом "Грозний авіа" планує відкрити рейси з Сімферополя до Білгорода, Курська, Воронежа, Казані, Волгограда, Кірова і Грозного.

У Мінтрансі РФ пояснили, що остаточний список авіакомпаній, які буде включено в програму субсидування авіаперевезень, буде визначено після затвердження правил надання субсидування.

Раніше базовим авіаперевізником аеропорту Сімферополя була українська авіакомпанія Air Onix (Ейр Онікс).

Зазначимо, що 15 квітня голови Грозного і Сімферополя підписали угоду про взаємну співпрацю, яка "поклала початок дружбі і братерству", а міста були оголошені побратимами. !zn

Читайте також:

Нова "влада" Криму зібрала $ 1,5 млрд на будівництво місцевого "Лас-Вегаса"

Кримчан обіцяють за місяць попередити про остаточне витіснення гривні

Українським банкам дозволили залишитися у Криму до кінця року