UA / RU
Підтримати ZN.ua

Банкіри відзначають зменшення кількості претензій до судових виконавців

Банкіри висловили надію, що зі зміною керівництва ГІСу у банківської системи України з'явиться максимально ефективний механізм роботи з судовими виконавцями.

Система виконавчого провадження в Україні останнім часом відчутно підвищила якість своєї роботи. Разом з тим Державній виконавчій службі потрібно не тільки закріплювати позитивні тенденції, але і далі вдосконалюватися, враховуючи в т.ч. перманентні зміни в економічно-правовому середовищі України, вважають опитані ZN.UA банкіри.

"Не секрет, що у банків часто виникали претензії до дій виконавчої служби. Точніше сказати, до дій окремих судових виконавців. Цей неприємний шлейф тягнувся з минулих часів. На щастя, останнім часом ситуація стала змінюватися на краще. Ми налагоджуємо співпрацю і знаходимо чітке розуміння своїх проблем. Обидві сторони прекрасно розуміють, що правила і закони існують для всіх без винятку. Думаю, такий конструктивний підхід дозволить нам спільними зусиллями результативно рухатися вперед", - констатував виконавчий директор НАБУ, голова правління "Укргазбанку" Сергій Мамедов.

У свою чергу, голова правління VAB Банку Денис Мальцев висловив надію, що зі зміною керівництва Гіса у банківської системи України з'явиться максимально ефективний механізм роботи з судовими виконавцями.

"Раніше у банків часто виникали серйозні проблеми при виконанні судових рішень. Це дуже заважало нормальній роботі банків з проблемними боржниками. Відсутність конструктивної взаємодії створює масу проблем, які в кінцевому підсумку відображаються як на клієнтах, так і на розвиток економічних процесів в Україні", - підкреслив банкір.

Нагадаємо, що 19 вересня Віктор Янукович призначив керівником Державної виконавчої служби Валерія Дудінова, який до цього очолював Державну службу геології та надр України. !zn

Читайте також:

ПДВ-векселів випустять на 12,03 млрд грн

У 2014 році процентні ставки зростатимуть, прогнозують експерти

Банкіри думають, як змусити валюту працювати на економіку

Банкіри пропонують новий вид депозитів - без права на дострокове зняття коштів