UA / RU
Підтримати ZN.ua

Банки стали давати податківцям інформацію про рахунки підприємців - ДФС

Запрацював обмін даними про рахунки між банками і ДФС.

В Україні почав працювати механізм взаємодії Державної фіскальної служби (ДФС) і банківських установ щодо обміну інформацією про рахунки фізичних осіб-приватних підприємців. Про це повідомив в. о. заступника голови ДФС Євген Бамбизов на сторінці в Facebook.

"Від банків отримана перша інформація про рахунки, відкриті особами, які мають статус ФОП. Зараз вона обробляється. І вже попередній аналіз свідчить: лише третиною з них відкрито рахунки для ведення підприємницької діяльності", – написав він.

Бамбизов зазначає, що ДФС влітку направила банкам вимога надати інформацію по всім фізичним особам, що мають відкриті рахунки. Податківці вважають очевидним фактом, що значна частина індивідуальних підприємців приховує свої справжні доходи, використовуючи для розрахунків банківські рахунки, відкриті на вимогу фізосіб. А рахунки для підприємницької діяльності з майже 2 млн самозайнятих мають тільки 964 тисячі.

Читайте також: Голову громадської ради при ДФС Києва затримали за підозрою у вимаганні

Повідомлялося, що до кінця 2018 року представники ГФС проведуть 2,8 тис перевірок підприємств.

Нагадаємо, що збір платежів до держбюджету збільшився на 40,8 млрд грн або 13,4% порівняно з аналогічним періодом минулого року. У загальний фонд держбюджету ДФС зібрано 345 млрд грн платежів.