UA / RU
Підтримати ZN.ua

Банк Януковича закредитував "Укрзалізницю" вже на півмільярда

Тільки з початку року банк старшого сина президента вже надав кредити регіональним залізницям на суму близько 496 млн грн, тоді як за підсумками минулого року "ВБР" виграв тендери на кредити на загальну суму близько 515 млн грн.

Регіональні залізниці за результатами тендерів 23-24 травня уклали низку угод на отримання кредитів на загальну суму 186,41 млн грн. Відповідна інформація розміщена у "Віснику державних закупівель", повідомляють "Наші гроші".

ДП "Південна залізниця" (ПЗ) взяла в борг на три роки 86,41 млн грн під 21,5% річних у "Всеукраїнського банку розвитку" Олександра Януковича. Всього у цьому році банк старшого сина президента надав кредити регіональним залізницям на суму близько 496 млн грн. При тому що в цілому за підсумками минулого 2012 року "ВБР" виграв тендери регіональних залізниць й інших державних і комунальних підприємств на кредити на загальну суму близько 515 млн грн.

ДТГО "Львівська залізниця" позичило 100,00 млн грн на один рік у банків "Райффайзен Банк Аваль", "Київська Русь" і "Експрес-Банк".

З урахуванням цих закупівель, згідно з даними "Вісника держзакупівель", в 2013 році регіональні залізниці взяли кредити на загальну суму 4,94 млрд грн.

Раніше повідомлялося, що державна "Укрзалізниця" в 2013 році різко збільшила закупівлі. Так, за неповних п'ять місяців "Укрзалізничпостач", підприємство з матеріального забезпечення залізничного транспорту, розмістило у "Віснику держзакупівель оголошення про підписання контрактів на суму 9,3 млрд грн. Тоді як у минулому 2012 році "Укрзалізничпостач" показало у ВДЗ витрати в розмірі 90 млн грн. !zn

Читайте також:

"Укрзалізниця" різко, більш ніж у 100 разів збільшила обсяг держзакупівель в поточному році

Син Януковича влив у свій банк особисті 412 млн грн