UA / RU
Підтримати ZN.ua

Банк Китаю провів на цьому тижні наймасштабніше вливання у фінансову систему за три роки

Народний банк Китаю "влив" у фінансову систему майже $ 90 млрд на поточному тижні.

Народний банк КНР у четвер, 28 січня, провів операції зворотного РЕПО терміном на сім днів, влив у фінансову систему 340 млрд юанів (51,9 млрд доларів), повідомляє The Wall Street Journal.

Із урахуванням аналогічних операцій у вівторок 26 січня - 440 млрд юанів і обсягу боргу з закінченими термінами погашення в 190 млрд юанів загальна сума короткострокових фінансових вливань в економіку КНР на цьому тижні склала 590 млрд юанів (89, 7 млрд доларів) – максимум з початку лютого 2013 року.

Також видання нагадує, що минулого тижня китайський ЦБ запропонував банкам коротко - і середньострокові кредити на суму понад 1,5 трлн юанів.

Раніше WSJ писало, що політика влади Китаю щодо обмінного курсу останнім часом здається загадковою. З кінця минулого року Народний банк Китаю навмисне намагався зробити так, щоб інвестори погано розуміли його наміри щодо юаня – він змінив спосіб встановлення курсу валюти, що проходило з періодами ослаблення юаня, а після знову починалося його зміцнення з допомогою інтервенцій, які дорого обходяться Китаю. Так, валютні резерви банку Китаю до 2015 року знизилися вперше з 1992 року - на $ 513 млрд, склавши на 31 грудня $ 3,33 трлн.