UA / RU
Підтримати ZN.ua

Байден просить Конгрес надати додаткові 33 мільярди доларів на підтримку України

Зокрема, понад 20 мільярдів доларів він хоче спрямувати на військові допомогу.

Президент Сполучених Штатів Америки Джо Байден надсилає Конгресу США запит на виділення додаткових коштів на допомогу Україні. Про це він заявив під час звернення у четверг. 

"У нас скінчилися кошти. Тому сьогодні я надсилаю Конгресу додаткову заявку, яка забезпечить постачання військового обладнання до України", — сказав Байден.

Згідно з інформацією Reuters і CNBC, йдеться про 33 мільярди доларів. 

20,4 мільярда доларів президент США хоче спрямувати на озброєння, боєприпаси та іншу військову допомогу Україні та союзникам в Європі. Зокрема, на додаткові артилерійські системи, бронетехніку, протитанкову й протиповітряну зброю, а також на посилення можливостей у кібербезпеці й розмінуванні територій. 

Ще 8,5 мільярдів доларів призначені для прямої економічної допомоги уряду, протидії дезінформації РФ і підтримки малого та середнього бізнесу.

3 мільярди доларів, що залишаються, — для гуманітарної та продовольчої допомоги.

"Ми потребуємо цього рішення, щоб підтримати Україну в її боротьбі за свободу. Вартість цієї боротьби — вона недешева, — але посилення агресії обійдеться дорожче", — заявив Байден у Білому домі.

Зазначена сума представляє той обсяг коштів, який американські посадовці очікують отримати до вересня.

"Я сподіваюся, що Конгрес найближчим часом розгляне цю заявку. Сподіваюся, що демократи та республіканці підтримають український народ", — додав президент США у зверненні.

Раніше стало відомо, що Джо Байден також просить схвалити пакет законів, які спростять використання активів фізосіб, пов'язаних із РФ, для надання допомоги Україні.