UA / RU
Підтримати ZN.ua

Багато українських біженців втратили більшу частину своїх доходів

Майже половина українських біженців знайшли за кордоном роботу та недороге житло.

Різні опитування українських біженців показують, що значна їх частина втратила більшу частку своїх доходів після початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну. Про це пише Віктор Конєв, журналіст ZN.UA, у статті «За кордоном можуть залишитися від 1,3 до 3,3 мільйонів українців».

Зокрема частина біженців, яким вистачало на базові та дорогі речі, скоротилася з 27,8% до війни до 6% станом на травень 2023 року. Водночас частка тих, кому вистачало лише на їжу, зросла до 24,6% станом на травень 2023 року – це на 16,3 процентних пункти більше, ніж до війни.

Майже всі країни, що приймають, крім Німеччини, стали скорочувати виплати українським біженцям. Деякі країни, зокрема, Ірландія виплачують одноразові допомоги бажаючим повернутися до України.

Читайте також: Через побоювання напливу біженців з Росії Британія терміново скасувала безвізовий транзит для росіян та грузин

Проте варто зауважити у дужках, що ті біженці, які знайшли роботу та відносно недороге житло в країні перебування, не мають серйозних матеріальних проблем. А таких – майже половина.

З іншими матеріалами Віктор Конєв, журналіст ZN.UA, можна ознайомитись за посиланням.