UA / RU
Підтримати ZN.ua

Азіатські фондові ринки і нафта зростають слідом за Уолл-стріт

Але ринки, як і раніше, нестабільні.

Фондові ринки Азії, а також нафта зростають сьогодні, 25 березня, слідом за Уолл-стріт, де індекс Dow Jones злетів напередодні на рекордні з 1933 року 11%. Ринки зростають на очікуваннях прийняття Конгресом пакету допомоги економіці США майже на $ 2 трлн.

Деякі інвестори в Азії вперше за останні тижні купують акції. Хоча ринки як і раніше волатильні на тлі поширення коронавіруса, і поки рано говорити про терміни відновлення нормального життя.

Ф'ючерси на S&P 500 знижуються на 1,3% в середу, що може свідчити про те, що ринки в США можуть повернутися до зниження в середу.

Японський Nikkei 225 додає 5,4%.

Гонконгський Hang Seng зростає на 2,1%.

Австралійський S&P/ASX 200 в плюсі на 2%.

Щодо нафту, то ф'ючерси на нафту марки Brent на 12:00 зросли на 1,18% до рівня закриття і торгуються біля $ 27,47 за барель.

Ф'ючерси на WTI піднялися до цього часу на 2,62% - до $ 24,64 за барель.

Читайте також: Українська Прем'єр-ліга увійшла в топ-25 національних чемпіонатів світу

Повідомлялося, що фондовий ринок США завершив торги вчора, 24 березня, істотним зростанням на тлі очікувань щодо погодження владою США програми допомоги економіці.

Американські законодавці обговорюють деталі $ 2-трильйонного законопроекту щодо екстреної допомоги економіці та громадянам. Є ймовірність, що документи вдасться погодити в найближчі дні.

ФРС в понеділок оголосила про те, що буде викуповувати стільки активів, скільки буде потрібно для відновлення економіки. Крім того, американський ЦБ запустить кілька нових програм кредитування.