UA / RU
Підтримати ZN.ua

Азартні ігри "в кредит" тепер заборонені – рішення Нацбанку

Нацбанк заборонив використовувати кредитні гроші для участі в азартних іграх.

Нацбанк прийняв рішення заборонити проводити платіжні операції клієнтів на рахунки організаторів азартних ігор для участі в азартних іграх за рахунок кредитних коштів. Заборона на такі операції почне діяти з 22 червня. Про це повідомляє пресслужба регулятора.

Зазначається, що відповідний захід дасть змогу мінімізувати ризики для безпеки та стабільності фінансової системи, зменшить негативні наслідки функціонування онлайн-казино, а також сприятиме захисту прав споживачів та розвитку відповідального споживчого кредитування.

Вказані зміни внесені постановою правління Нацбанку № 72 "Про внесення змін до постанови Правління Національного банку України від 24 лютого 2022 року № 18" та набирає чинності з 22 червня 2024 року. 

Читайте також: Три сценарії, в яких передвиборча азартна гра Макрона може піти не так – Politico

Нагадаємо, що президент Володимир Зеленський указом №234/2024 увів у дію рішення Ради національної безпеки і оборони (РНБО) від 20 квітня 2024 року "Щодо протидії негативним наслідкам функціонування азартних ігор в мережі Інтернет". Відтепер військовим буде складно тратити свої гроші на азартні ігри.