UA / RU
Підтримати ZN.ua

Азаров знайшов доказ правильності своєї економічної політики

Прем'єр хоче, щоб результати його роботи були відображені "у всіх рейтингах України".

Прем'єр-міністр Микола Азаров похвалився, що завдяки економічній політиці, що проводиться його урядом, Україна досягла кращого результату, ніж європейські країни. Це, за словами Азарова, і є тим самим доказом "правильності" дій влади.

"Зростання обороту роздрібної торгівлі на 50% за три роки немає практично ні в кого (з країн у Європі - ред). А у нас є - це факт", - заявив Азаров.

Таким чином, продовжив прем'єр, ці факти підтверджують, що економічна політика, яку здійснює уряд, "послідовна і правильна, і це повинно бути відображено у всіх рейтингах України".

"Тому робота з міжнародними рейтинговими агентствами, аналітичними центрами і авторитетними експертами світового рівня має стати окремим і постійним напрямком роботи", - сказав прем'єр і оголосив вимогу Мінекономіки і МЗС активізувати системну роботу з маркетингу України на світових фінансових ринках".

Нагадаємо, згідно з даними Держстату України, оборот роздрібної торгівлі в 2012 році зріс на 15,9%, в 2011 році - на 13,7%, в 2010-му - на 7,6%. Роздрібна торгівля є одним із головних джерел поповнення держбюджету України. Втім, якщо роздрібна торгівля в Україні зростає, то дефіцит зовнішньої торгівлі товарами постійно збільшується. !zn

Читайте також:

Дві третини українців вважають, що країна розвивається в неправильному напрямку

Азаров порівняв економіку України з "кораблем, який бореться зі штормом"

Азаров не бачить кінця кризи в Україні

Азаров залишається оптимістом: розраховує виправити ситуацію і таки досягти зростання економіки в 2013 р.