UA / RU
Підтримати ZN.ua

Азаров урізав фінансування провальної іпотечної програми Януковича

У цьому році іпотечне відомство продемонструвало провальні результати: рефінансовано всього 200 іпотечних кредитів у цілому приблизно на 41,5 млн грн (середній розмір кредиту - 207,5 тис. грн). Для порівняння, за весь 2012 рік у банків було викуплено близько 1,2 тис. іпотечних угод.

На початку червня Кабмін вдруге зменшив статутний капітал Державної іпотечної установи (ДІУ) - на 20,6%, до 755,7 млн. грн.

У попередній раз уряд зменшував цю статтю рік тому - в 2,3 рази, до 951,8 млн грн. Таким чином, з початкових 2,2 млрд грн у статутному капіталі іпотечного відомства залишилася лише третина грошей, пише газета "Бізнес".

У цьому році іпотечне відомство продемонструвало провальні результати. Станом на 27 травня відомство рефінансувало всього 200 іпотечних кредитів у цілому приблизно на 41,5 млн грн (середній розмір кредиту - 207,5 тис. грн).

Для порівняння, за весь 2012 рік у банків було викуплено близько 1,2 тис. іпотечних угод.

Крім того, установа не може запустити анонсовану ще восени минулого року програму пільгової оренди житла.

Нагадаємо, президент Віктор Янукович доручив уряду реалізувати програму видачі населенню пільгових кредитів на придбання житла під 2-3% річних. За задумом президента, різницю між заявленою ставкою і ставкою комерційних банків повинно було компенсувати ДІУ. !zn

Читайте також:

Ріелтори оголосили про практичну зупинку ринку нерухомості в Україні

Бюджетну компенсацію відсотків за "дешеву" іпотеку треба збільшити хоча б утричі, - банкір

Азаров порадив для придбання квартири працювати на двох роботах: На блюдці з блакитною облямівкою подарунків не буде