UA / RU
Підтримати ZN.ua

Азаров списав затримку соцвиплат на акції протесту: погашення боргів відкладено до кінця року

Азаров доручив Арбузову спільно з головами Мінфіну і Мінсоцполітики протягом тижня розробити новий графік, який дозволив би погасити цю заборгованість до кінця року. Раніше передбачали, що ці борги буде повністю погашено до середини грудня.

Протести в Києві і тимчасове блокування уряду порушили графік погашення заборгованості із соціальних виплат та зарплатні, стверджує прем'єр-міністр Микола Азаров.

"Графік погашення заборгованості доведеться переглянути", - сказав він, відкриваючи засідання Кабінету міністрів у Києві в середу, 1 грудня.

Він доручив першому віце-прем'єру Сергію Арбузову разом із головами Мінфіну і Мінсоцполітики протягом тижня розробити новий графік, який дозволив би погасити цю заборгованість до кінця року.

Раніше передбачалося, що ці борги буде повністю погашено до середини грудня.

У той же час опозиція відкидає звинувачення в тому, що блокування будівлі Кабміну заважає соціальним виплатам. Народний депутат, екс-міністр фінансів Віктор Пинзеник раніше зазначив, що всі робочі підрозділи Міністерстві фінансів розташовано на вул. Межигірська на Подолі, а Державна казначейська служба - на вул. Бастіонна на Печерську далеко від будівлі Кабміну. На думку екс-міністра, дефіцит держбюджету-2013 може скласти до 100 млрд грн.

Як відомо, залишки коштів на Єдиному казначейському рахунку (ЄКР) на початок листопада і грудня 2013 року становили відповідно 0,4 млрд грн і 1,2 млрд грн, що є найнижчим рівнем з 2003 року. !zn

Читайте також:

Азаров: Навіть розмов про Митний союз не може бути

На тлі невдалої спроби розгону Майдану Азаров попросив у Євросоюзу 20 млрд євро

Азаров пояснив затримку виплат допомоги блокуванням Кабміну

Азаров порадив бюджетникам просити свою зарплатню через його Facebook