UA / RU
Підтримати ZN.ua

Азаров не виключив введення разового збору з туристів, що виїжджають на відпочинок за кордон

За словами прем'єра, мова може йти тільки про разовий збір, який міг би використовуватися для компенсації туристу будь-яких збитків, завданих йому під час перебування за кордоном.

Кабінет міністрів України ще не розглядав ніяких пропозицій про введення якогось нового закону щодо податку на туризм, однак, якщо такий документ з'явиться, то мова може йти про разовий збір. Про це заявив прем'єр-міністр України Микола Азаров на своїй сторінці в Facebook.

"Оскільки Кабмін не розглядав ніяких пропозицій про введення якогось нового законопроекту, пов'язаного з податком на відпочинок за кордоном. Навіть сама назва викликає у мене заперечення. Мова може йти тільки про разовий збір, який міг би використовуватися для компенсації туристу будь-яких збитків, завданих йому під час перебування за кордоном", - заявив Азаров.

Він зазначив, що така норма існує в багатьох країнах, але поки що це лише ідея. "Вона не знайшла форму нормативного документа. Про це говорили на засіданні уряду, коли слухався звіт державного агентства з туризму", - зазначив прем'єр.

Раніше з'явилася інформація, що на закритому засіданні уряду голова Державного агентства з питань туризму та курортів Олена Шаповалова запропонувала ввести податок у розмірі 1% від мінімальної зарплати для всіх громадян України, що виїжджають відпочивати за кордон. !zn

Читайте також:

В уряді придумали новий податок для виїжджаючих за кордон українців

МЗС України радить туристам на час забути про відпочинок в Туреччині

Чехія буде видавати українцям багаторазові туристичні візи

Парламент Криму придумав новий податок для туристів