UA / RU
Підтримати ZN.ua

Азаров не розраховує на кредити ЄС і МВФ у зв'язку з підписанням асоціації

Угода про асоціацію не принесе Україні додаткове кредитування, в уряді це "чудово розуміють", заявив прем'єр-міністр.

Україна не пов'язує підписання Угоди про асоціацію з Євросоюзом з необхідністю кредитування, заявив прем'єр-міністр України Микола Азаров.

"Ми не очікували і не пов'язуємо наше бажання підписати угоду про асоціацію... з необхідністю кредитування та отримання якихось кредитів. Ми прекрасно розуміємо, що ніяких кредитів ми не отримаємо і на це не зорієнтовані", - сказав він в інтерв'ю телеканалу "Інтер".

Він нагадав, що Євросоюз кілька років тому дав обіцянку про виділення Україні 610 млн євро, проте щоразу пов'язував виділення цих коштів з цілою низкою умов. "Зараз його зав'язано на укладенні угоди з МВФ", - додав прем'єр.

За його словами, український уряд не приховує ті проблеми, які існують у країні і постійно про них говорить. "І ті, хто думає, що варто підписати угоду і завтра у нас дороги будуть прекрасними, школи сучасними, лікарні будуть супер-сучасними - це обман людей. Попереду колосальна робота, що вимагає напруження, сили і не залежить від того, є угода чи немає угоди - Україну треба розвивати", - підсумував Азаров.

Нагадаємо, раніше Азаров заявив, що аби "переналаштувати" українську економіку під нові європейські стандарти, потрібно 10 років і чималі кошти, а саме - 165 млрд євро. !zn

Читайте також:

Євросоюз домовляється з МВФ про екстрену допомогу Україні

МВФ продовжить переговори з Україною після саміту у Вільнюсі

Азаров хоче отримати від Євросоюзу 165 млрд євро допомоги на створення зони вільної торгівлі