UA / RU
Підтримати ZN.ua

Азаров: Доля економіки України і держбюджет-2014 залежать від переговорів із Росією

Формування державного кошторису України на наступний рік залежить від переговорів з РФ вз торговельних питань, заявив прем'єр. Анонсуючи зустріч із Медвєдєвим, Азаров заявив, що готовий на будь-які за тривалістю переговори, оскільки "зустріч за зустріччю показують, що скептицизм поступово поступається місцем розумному оптимізму".

Падіння цього року товарообігу з Росією - це значний удар по економіці України і не випадково формування держбюджету-2014 буде залежати від переговорів з РФ з торговельних питань.

Про це заявив прем'єр-міністр України Микола Азаров журналістам у Санкт-Петербурзі у середу, 20 листопада, де проходить засідання голів урядів країн-учасниць СНД.

"Збої у торгівлі, особливо з РФ, призвели до значних втрат і з точки зору ВВП і доходів бюджету... Не випадково формування держбюджету, основних цифр розвитку економіки на 2014 рік, буде залежати від того, наскільки ми знайдемо взаємини з РФ зараз", - сказав він.

Азаров нагадав, що для нього завдання №1 - це відновлення товарообігу з Росією, уточнивши, що "це завдання наступного року".

"У мене зустріч з Дмитром Анатолійовичем (Медвєдєвим, прем'єр-міністром РФ, - ред.), ми домовилися, щоб не обмежуватися в часових рамках, провести зустріч у кінці засідання. Ми готові на будь-які за тривалістю переговори, бажано, щоб було досягнуто взаєморозуміння", - сказав Азаров.

Він висловив переконання, що всі проблемні питання можна вирішити і зазначив, що "зустріч за зустріччю показує, що скептицизм поступається місцем розумному оптимізму".

Відзначимо, що два дні тому голова парламентської фракції Партії регіонів Олександр Єфремов заявив, що сьогодні основні показники держбюджету-2014 ще не розроблено і все буде залежати від ситуації 29 листопада" (тобто від проведення Вільнюського саміту з ЄС - ред.). Тільки після цього, за твердженням Єфремова, уряд і депутати "зрозуміють, як ситуація буде розгортатися та які показники ми закладемо до бюджету". !zn

Читайте також:

Азаров обіцяє затвердити держбюджет-2014 прямо перед Вільнюсом

Єфремов: Держбюджет-2014 залежить від результатів Вільнюського саміту

Янукович про торговельні проблеми з Росією: Є надія, що знайдемо спільну мову

Для Азарова питання №1 української економіки - нормалізація відносин з Росією