UA / RU
Підтримати ZN.ua

До системи автоматичного списання боргів приєдналися нові банки

Ще сім банків приєдналися до системи.

Систему автоматичного арешту рахунків громадян-боржників поповнили ще 7 банків, зокрема - державний ПриватБанк. Про це повідомляє Опендатабот.

Відзначається, що банки вже почали списувати борги українців автоматично на вимогу державних і приватних виконавців. Зараз це уповноважені робити 7 банків: державний Приватбанк, ТАСкомбанк, Універсал Банк (зокрема, монобанк), ОКСІ банк, Банк Восток, Індустріалбанк і ПроКредит Банк.

Під автоспісаніе потраплять люди, занесені до Єдиного реєстру боржників. Зараз там знаходиться 5,5 млн боргів. "Більшість з них це борги перед комунальними установами, за штрафи ПДР або несплату аліментів", - додали в Опендатабот.

Крім 7 банків, які вже приєдналися, 44 фінустанови підключені до тестового середовища, а ще 11 банків перебувають на стадії консультацій і попередніх налаштувань для початку тестування.

Тобто незабаром до системи автоматизованого арешту буде приєднано 62 українських банки з 73-х.

Читайте також: У НБУ немає розбіжностей з експертами місії МВФ - Нацбанк

Нагадаємо, що українські банки переглянули свою кредитну політику. Але вимоги визначення кредитних ризиків Нацбанку на видачу кредитів банками практично не впливають. Про це заявив в своєму інтерв'ю ZN.UA заступник глави НБУ Юрій Гелетій.

Більш детально читайте в інтерв'ю ZN.UA - Заступник глави НБУ Юрій Гелетій: «Економіка в значній мірі адаптувалася до карантину».