UA / RU
Підтримати ZN.ua

Австрія вимагає якомога швидше ввести в експлуатацію "Північний потік — 2"

Австрія, як Німеччина, отримує природний газ від Росії.

Австрія закликала якомога швидше ввести в експлуатацію "Північний потік — 2". Про це заявив міністр закордонних справ Австрії Александер Шалленберг у своєму зверненні до Ради міністрів закордонних справ держав ЄС, повідомляє Deutsche Welle.

За словами Шалленберга, що газопровід завершено, тепер його потрібно якомога швидше почати використовувати.

Шалленберг наголосив, що вважає помилковим ставити під сумнів використання трубопроводу щоразу, коли у ЄС виникають дискусії з Москвою.

Читайте також: «Північний потік-2» може стати катастрофою для всієї Європи — NYT

При цьому, як уточнює видання, Австрія, як Німеччина, отримує природний газ від Росії.

Раніше повідомлялось, що Газпром продає газ Німеччині втричі дешевше, ніж європейським країнам. Про це стало відомо влітку, під час пресконференції російського президента Владіміра Путіна після переговорів з невизнаним президентом Білорусі Алєксандром Лукашенком.

"Ті, хто погодився укладати з нами в Європі довгострокові контракти, зараз можуть тільки руки потирати і радіти, інакше довелося б платити по 650. А "Газпром" в ту ж Німеччину продає по 220, у всякому разі, зовсім недавно це було", - пояснив Путін ціну на газ для Німеччини.

Водночас наприкінці минулого тижня у МЗС Німеччини заявили, що спірний газопровід "Північний потік-2" з Росії до Німеччини на даний час не може отримати сертифікацію, оскільки не відповідає вимогам європейського енергетичного законодавства. Про це заявила міністр закордонних справ Німеччини Анналена Бербок в інтерв'ю телекомпанії ZDF.