UA / RU
Підтримати ZN.ua

Аваков попросив додатково 126 мільйонів з COVID-фонду

Гроші потрібні на доплати працівникам МВС і прикордонної служби.

В кінці минулого року міністр внутрішніх справ Арсен Аваков звернувся до прем'єр-міністра Денису Шмигаль з проханням надати додатково 123,6 млн грн з Фонду боротьби з COVID-19 на доплати працівникам структур МВС. Про це йдеться в листі міністра МВС до прем'єра, що оприлюднила експертна організація StateWatch.

У листі наголошується, що згідно з постановою Кабміну № 485, для системи МВС вже були виділені кошти в сумі 4,6 млрд грн.

171,1 млн грн з них було передбачено для апарату МВС, 103,8 млн грн - для Державної прикордонної служби. За словами Авакова, на кінець листопада 2020 року вже було використано майже всі ці кошти - 99,2% і 98% відповідно.

У зверненні також йдеться про те, що кошти в сумі 126,3 млн грн планують направити на виплату доплати в розмірі до 50% заробітної плати медичним та іншим працівникам, безпосередньо зайнятим на роботах з надання медичної допомоги хворим COVID-19 в закладах охорони здоров'я МВС, а також на виплату доплати в розмірі 50% грошового забезпечення військовослужбовцям Державної прикордонної служби.

Зазначені кошти зможуть отримати 4480 працівників закладів охорони здоров'я МВС, оклад яких в середньому становить 11,39 тис грн, тобто доплати становитимуть 5,69 тис грн.

"Крім того, кошти отримають працівники Держприкордонслужби, які отримують в середньому 10,9 тис грн на місяць - відповідно, доплати становитимуть 5,45 тис грн", - йдеться в повідомленні.

Читайте також: Раду просять ліквідувати «чорну діру» ковідних закупівель

Раніше повідомлялося, що за підсумками 2020 року з Фонду боротьби з коронавирусной інфекцією використовували 89% передбачених коштів - 63,7 млрд грн з передбачених 72 млрд грн. Також використано 2,4 млрд грн з 6,4 млрд грн спеціального фонду (44%).