UA / RU
Підтримати ZN.ua

Атака Ірану на Ізраїль: ціна на нафту реагує на ескалацію конфлікту

Нафта основних марок значно подорожчала. 

Ціни на нафту зросли більш ніж на долар через ескалацію на Близькому Сході. Ф'ючерси на нафту марки Brent підскочили на 1 долар, або на 1,36%, до 74,56 долара за барель, в той час, як американська нафта WTI підскочила на 1,07 долара, або на 1,53%, до 70,9 долара. Під час торгів у вівторок обидві нафтові марки зросли більш ніж на 5%. Про це повідомляє Reuters.

Залучення в конфлікт Ірану, який є членом ОПЕК, підвищує ймовірність перебоїв у постачанні нафти. Хоча в серпні видобуток нафти в країні зріс до шестирічного максимуму - 3,7 мільйона барелів на добу.

Дані по запасах нафти в США були змішаними: запаси сирої нафти і дистилятів знизилися минулого тижня, в той час, як запаси бензину зросли.

Читайте також: Гроші на війну в РФ: ОПЕК покращив прогноз попиту на нафту

Нагадаємо, що Ізраїль пообіцяв, що продовжить завдавати потужних ударів на Близькому Сході після ракетних атак Ірану. Речник ЦАХАЛу контр-адмірал Даніель Хагарі зазначив, що  атака Ірану на Ізраїль "матиме наслідки".

Повідомлялось, що постачання російської сирої нафти знаходиться на максимальному рівні починаючи з кінця червня поточного року. Щотижневі вантажоперевезення зросли приблизно на 850 000 барелів на день.