UA / RU
Підтримати ZN.ua

Армія РФ намагається атакувати газову інфраструктуру України

Гринчук зазначила, що наша країна робить все можливе, щоб до зими були  накопичення газу для проходження опалювального сезону.

У ніч на суботу, 22 червня, війська РФ намагалися пошкодити газову інфраструктуру України, однак задум російських окупаційних військ не вдався, розповіла заступниця міністра енергетики Світлана Гринчук в ефірі телемарафону.

"На сьогоднішній день як фізичний захист, так і системи протиповітряної оборони ми також спрямовуємо і на ці об'єкти, розуміючи, що газ для нас є критично важливим і нам потрібно, щоб вся газотранспортна система, і газовидобуток, і сховища функціонували в нормальному режимі", - зазначила вона.

Читайте також: Крилаті ракети з російських "стратегів" атакували західні регіони України, на Волині та Івано-Франківщині пролунали вибухи

За її словами, наша країна накопичує обладнання для швидких ремонтів, оскільки можуть бути пошкодження, а також робить все можливе, щоб  накопичити достатньо газу для проходження опалювального сезону.

Під час масованої повітряної атаки 22 червня росіяни застосували 16 ракет різних типів та 13 ударних БпЛА та обстріляли енергетичну інфраструктуру.