UA / RU
Підтримати ZN.ua

АРМА запустив реєстр арештованих активів та просить відкрити до нього доступ

Правоохоронні органи мають доступ до реєстру, але не громадськість.  

Національне агентство з питань виявлення, розшуку та управління активами, отриманими від корупційних та інших злочинів (АРМА), завершило підготовку запуску Реєстру арештованих активів. Про це заявив керівник АРМА Дмитро Жоравович, передає прес-служба агентства.

Він зазначив, що реєстр залишається закритим для громадськості на період військового стану, але це не впливає на його функціонування, а правоохоронні органи мають до нього доступ.

За його словами, АРМА підтримає законопроект про відкриття Реєстру для громадськості, а також надіслало офіційне звернення до уряду щодо можливості поновлення доступу. Однак, як він додав, реєстр арештованих активів — складна інформаційна система, яка має бути інтегрована з іншими реєстрами та базами даних, у тому числі з реєстром судових рішень, реєстром виконавчих проваджень та інформаційною системою Офісу Генерального прокурора.

«Іншими словами, у Реєстрі послідовно та з різних джерел відображається інформація від факту накладення арешту на актив до заходів та результатів управління ним. Отже, Реєстр покликаний передусім систематизувати, синхронізувати і тим самим зробити більш ефективною роботу всіх відомств, які так чи інакше залучені до прийняття рішень щодо заарештованих активів», — вважає керівник АРМА.

Читайте також: В Україні будуть звіряти дані фізосіб у шести реєстрах: як це стосується військовозобов'язаних

Загалом станом на сьогодні відповідальним структурним підрозділом АРМА до Реєстру внесено понад 51 тисячу записів про заарештовані активи.