UA / RU
Підтримати ZN.ua

АРМА віддала управління Херсонським нафтоперевалочним комплексом невідомої компанії

Зміна управління почалася 26 липня 2019 року.

Управління Херсонським нафтоперевалочним комплексом може перейти від державного "Підприємства по забезпеченню нафтопродуктами" (ПОНП) до маловідомої компанії "Вествайт Трейд". Про це пише enkorr з посиланням на звіт у системі ProZorro Нацагентства з питань виявлення розшуку та управління активами, отриманими від корупційних чи інших злочинів (АРМА).

Зміна управителя нафтоперевалочним комплексом почалася 26 липня 2019 року. Тоді слідчий одеської поліції Лілія Цишенко звернулася в Київський райсуд Одеси з проханням передати його від ПОНП до АРМА.

23 серпня АРМА без тендеру уклала 5-річний контракт, вартістю 20 грн, з "Вествайт Трейд" на "управління об'єктом нерухомого майна". Сам договір у системі ProZorro не оприлюднений, доступний тільки звіт про його укладення. При цьому у звіті не уточнюється, яким саме об'єктом "Вествайт Трейд" буде керувати.

"Вествайт Трейд" була зареєстрована в жовтні 2018 року. Спочатку власником компанії був киянин Олег Мороз, але потім у квітні 2019-го вона була перереєстрована на мешканця міста Остер Чернігівської області В'ячеслава Авершина.

Раніше повідомлялося, що Державне бюро розслідувань проводить досудове розслідування кримінального провадження стосовно незаконного виведення з держвласності ділянок одного з інститутів Національної академії аграрних наук загальною площею близько 27 га, а в подальшому – незаконного продажу посадовими особами Нацагентства з питань виявлення, розшуку та управління активами, отриманими від корупційних та інших злочинів.