UA / RU
Підтримати ZN.ua

АРМА у липні перерахувало до державного бюджету найбільшу суму за всі роки роботи

АРМА у липні перерахувало до держбюджету 781,4 млн грн

Національне агентство з розшуку та менеджменту активів перерахувало 781,4 млн грн до державного бюджету. Про це повідомив народний депутат Ярослав Железняк у щомісячному аналізі результатів діяльності АРМА.

Читайте також: АРМА отримало в управління земельні ділянки у Києві ексдепутатів Медведчука та Козака

 "Тут одразу маємо рекорд: АРМА в липні перерахувало до держбюджету 781,4 млн грн. Це найбільша сума за всі 8 років роботи Агентства", - пояснив Железняк і додав, що, нарешті, зокрема, через 10 років після відкриття парку "Межигір'я" для всіх, кошти з квитків, оренди та інших аспектів функціонування парку йтимуть до бюджету. 

Про надходження коштів повідомляє 26 серпня також пресслужба Агентства.

"На рахунки АРМА надійшло 709 415 дол. США в результаті придбання в липні Військових облігацій в іноземній валюті на суму 31 млн дол. США. В подальшому ці кошти поповнять державний бюджет України".

У суму закуплених облігацій входять, зокрема, арештовані кошти російських підсанкційних осіб та компаній. 

«Завдяки ініційованим АРМА законодавчим змінам, Агентство може здійснювати закупівлю ОВДП за рахунок арештованих коштів в іноземній валюті. Окрім уже закуплених військових облігацій на суму 31 млн доларів США, на початку вересня планується придбання додаткових облігацій на 6,5 млн євро», — зазначила голова АРМА Олена Дума.

Читайте також: АРМА вперше придбає військові облігації на рекордну суму у $38 млн

Нагадаємо, що АРМА - єдиний державний орган в Україні, який може закуповувати облігації внутрішньої державної позики "Військові облігації". Активне придбання військових облігацій вже здійснено на суму близько 5,5 млрд грн в еквіваленті.

Варто зазначити, що Кабінет Міністрів України 02.07.2024 затвердив обсяг придбання АРМА ОВДП в іноземній валюті. Згідно з графіком розміщення ОВДП на III квартал 2024 року, опублікованим на сайті Міністерства фінансів України, найближчий аукціон з розміщення облігацій в євро заплановано на 10.09.2024. Саме на цьому аукціоні АРМА здійснить закупівлю ОВДП на суму 6,5 млн євро.