UA / RU
Підтримати ZN.ua

АРМА просить дозволу передати заправки Glusco в управління Укрнафті

Компанія повинна буде щомісяця перераховувати до бюджету 5 млн грн.

Агентство з розшуку та менеджменту активів (АРМА) звернулось з пропозицією до Кабінету міністрів передати АЗС колишньої мережі Glusco в управління Укрнафті за особливою процедурою. Міненергетики вже підтримало цю пропозицію, це йдеться повідомленні агентства.

У випадку підписання договору Укрнафта буде зобов'язана щомісяця перераховувати до бюджету 5 млн грн від управління заправками.

"Йдеться лише про мінімальну суму, яка зростатиме в міру збільшення обсягів продажу пального. Тепер остаточне слово за урядом", – заявила голова АРМА Олена Дума.

В майбутньому договорі з Укрнафтою також планують прописати необхідність погоджувати з АРМА зміни в менеджменті компанії, чиї корпоративні права перейдуть у розпорядження управителя; а також обов'язок конкретизованої звітної інформації за всіма рахунками.

Нагадаємо, що АРМА незадоволена співпрацею з попереднім управителем - ТОВ "Нафтогаз Ойл Трейдинг", який більше ніж за рік перерахував лише 1,5 млн грн.

Читайте також: Мільйони гривень російського олігарха Гінера передали в управління АРМА

АРМА вважає, що "Нафтогаз Ойл Трейдинг" неналежне управляє раніше заарештованою мережею АЗС Glusco. Як пояснили в АРМА, під час камеральних перевірок встановили факти систематичного надання недостовірної інформації щодо доходів від управління активами. Управитель також систематично порушував терміни подання звітності про результати управління активами.