UA / RU
Підтримати ZN.ua

Арбузов заперечує, що уряд заборгував мільярд за соціальними виплатами

Перший віце-прем'єр, коментуючи оприлюднений опозицією звіт Держказначейства, запевнив, що Кабмін виплачує соцдопомогу вчасно. За його словами, 937 млн гривень боргу - це "залишки, які є".

Перший віце-прем'єр Сергій Арбузов запевняє, що у країни немає заборгованості у бюджетній сфері. Про це він заявив у Верховній Раді під час години запитань до уряду, коментуючи дані Держказначейства щодо заборгованості у здійсненні соцвиплат.

"Заборгованості у бюджетній сфері немає. Заборгованість у підприємствах державної та іншої власності скоротилася на 13%", - уточнив він.

"Що стосується соціальної допомоги - ми не маємо тривалих якихось заборгованостей. Ми всі закриваємо вчасно. Ви говорите про залишки, які є", - запевнив Арбузов.

ТАКОЖ: Кабмін заборгував мільярд за соціальними виплатами: не платять навіть допомогу на поховання

Нагадаємо, член парламентського комітету з питань соціальної політики і праці Людмила Денисова оприлюднила звіт Держказначейства, згідно з яким відомство за станом на 16 вересня не виконало платіжні доручення Фонду з тимчасової непрацездатності на суму майже 937 млн гривень, у тому числі невиплата лікарняних склала 430 млн гривень, декретних - 230 млн гривень.

Окрім того, уряд не сплачує за лікування дітей в дитячих оздоровчих закладах. Народний депутат зазначила, що уряд затримує навіть допомогу на поховання - 1,1 млн гривень.

На думку депутата, така ситуація з соціальними виплатами склалася через те, що доходи, податки і страхові внески акумулюються на рахунках Держказначейства, а керує виплатами не фонд соціального страхування, а Міністерство доходів і зборів. !zn

Читайте також:

На Банковій забили на сполох: виконання соціальних ініціатив Януковича під загрозою

Янукович пояснив, що "обіймається з тими, хто несе копійку в державну казну"

Обслуговування держборгу в Україні перевищує видатки на освіту і охорону здоров'я