UA / RU
Підтримати ZN.ua

Apple, Tesla і не тільки: Мінпромторг РФ легалізував імпорт підсанкційних товарів

Механізм обходу обмежень планують поширити на марки техніки, зокрема смартфонів та побутової: Apple, Asus, HP, Panasonic, Samsung, Nokia, Sony, Intel та ін.

Намагаючись обійти міжнародні економічні обмеження, Мінпромторг РФ підготував перелік підсанкційних товарів, щодо яких можна буде провести так званий "паралельний імпорт". Така процедура дає можливість ввозити в країну товар, продаж якого розпочався в інших країнах світу, при цьому без дозволу правовласника, пише Інтерфакс, посилаючись на копію наказу відомства.

Левова частка в переліку належить маркам автомобілів і супутніх товарів: Tesla, Land Rover, Jeep, Jaguar, Chrysler, Bently, Cadillac, Chevrolet, Dodge, Hummer, Rover, GMC, Freightliner, Peterbilt, Kenworth, Mack.

Читайте також: Австрія не готова на «газові» санкції проти Росії — міністр

Однак, крім цього, механізм планують поширити і на марки техніки, зокрема, смартфонів та побутової: Apple, Asus, HP, Panasonic, Samsung, Nokia, Sony, Intel та ін., Electrolux, Miele, Siemens, Dyson та ін.

У нещодавньому матеріалі ZN.UA ми писали про те, що хоч би якими сильними були економічні санкції проти Росії, і скільки б не було обмежених поставок зброї в Україну, це не зможе зупинити війну найближчим часом. Це в колонці для The Hill заявляють експерти з національної безпеки США – Кіт Б. Александер (колишній директор Агентства нацбезпеки та один із засновників Кіберкомандування США) та Джаміль Н. Джаффер (засновник Інституту нацбезпеки GMU).